Swimburger

YFU Internship: Week 4 - Project update, US Nummer en Polymer Meetup

Niels Swimberghe

- - College

Follow me on Twitter, buy me a coffee

Status #

Ik ben ondertussen twee weken verder sinds de laatste keer dat ik de Gantt chart voor de Photo Uploader. Zoals je kan zien zijn er een paar dingen anders gelopen dan gepland. Ik had nogtans extra marge genomen, maar door ik had geen rekening gehouden dat ik maar 4 dagen per week werk. Aan mijn vorige projecten werkte ik altijd 7 op 7 dagen. Er viel dan ook nog een dag weg voor Presidents Day en door een sneeuwstorm. Momenteel ben ik een inhaal manoeuvre aan het doen om weer op schema te geraken.

week2 week3

Om wat terug op het schema te geraken heb ik besloten om voorlopig enkel de basisfunctionaliteit voor het overzicht van de foto's te ontwikkelen. Dit houdt in dat er enkel een overzicht is maar geen sortering of zoekfunctionaliteit. In plaats van die functionaliteit heb ik prioriteit gegeven aan het weergeven en editeren van de details van foto's. Eenmaal de hogere prioriteiten af zijn ga ik terug komen op de andere features en de documentatie.

Preview #

form-1024x554

Het upload formulier moet zo gebruiksvriendelijk mogelijk zijn. De grootste feature tegen over van de vorige versie is dat je zelf kan kiezen hoeveel foto's je upload zonder de huidige foto eerst te moeten uploaden. Alle foto's worden tegelijk concurrent upgeload en daarvoor wordt er direct feedback gegeven met een progress bar voor elke foto. Daarnaast is directe validatie belangrijk. Naast de standaard validatie is het ook nodig om een foto op te laden met een minimum resolutie de vooraf bepaald wordt. We willen enkel hoge resolutie foto's ontvangen en gemakkelijk goeie kwaliteitsfoto's vinden in de admin interface.

admin

In de admin interface (login required) kan je een overzicht zien van de foto's. Het is belangrijk dat je meteen kan zien wat de resolutie is en je kan ook de titel/caption van de foto zien. De bovenrand van de foto stelt het status van de foto voor. Er zijn 4 statusen: unreviewed, accepted, rejected, no usage rights. Enkel de admins kunnen dit wijzigen en designer kunnen enkel de goedgekeurde foto's bezichtigen en gebruiken voor hun projecten.

detail1

Als je op een foto klikt krijg je de details te zien die de uploader heeft ingegeven in het formulier. Rechts bovenaan kan je de acties zien die mogelijk zijn. Er zijn 4 acties:

  1. Je kan derest van de foto tonen in de popup
  2. Je kan de foto in volledige resolutie tonen (de foto is in 5 formaten beschikbaar na het uploaden)
  3. Je kan de details van de foto editeren
  4. Je kan de huidige popup minimaliseren

photo-1024x513 edit

US Number #

Eindelijk heb ik een GSM nummer in de States. Ik ben in zee gegaan met US Mobile omdat het, het goedkoopste prepaid plan was dat er deftig uitziet. De gemiddelde telefoonrekening ligt hier heel hoog. Ik ben zeer onder de indruk van hun site. De site voelt zeer stabiel, clean, simpel en mooi uit. Je kan zelf een plan samenstellen en ik heb gekozen voor 100 minuten, 250 SMS'en en 500MB data. Helaas hebben ze nog geen applicatie, daarom heb ik hun gecontacteerd om een gesprek te vragen om eventueel mijn diensten aan te bieden als backend, frontend web developer en mobile developer.

Polymer Meetup #

Polymer en webcomponents is een onderwerp dat mij erg interesseert. Ik heb al heel wat talks gezien over dit onderwerp maar deze werden allemaal gedreven door Google. De gastspreker sprak veel meer over de geschiedenis, browser compatibiliteit en toekomst van deze technologie en op een zeer nuchtere manier. De meetup "Let's talk about Web Components and Polymer" werd gehost door Excella consulting. Er was niet zoveel volk omdat het hard sneeuwde die avond en de vorige dagen. De aanwezigen op deze meetup waren veel meer terughoudend. Er waren twee personen die ik echt herinner na de meetup. De spreker die duidelijk heel ervaren was in het presenteren van tech talks en een Doghan Uluca die zijn business kaart heeft gegeven. Hij is een Managing Consultant, JavaScript Lead & .NET Xpert.

Related Posts

Related Posts