Swimburger

YFU Internship: Pitching Photo Uploader

Niels Swimberghe

- - College

Follow me on Twitter, buy me a coffee

Maandag en dinsdag heb ik nog verder gewerkt aan de laatste stap van de Photo Uploader, de documentatie. Ik heb documentatie geschreven voor ontwikkelaars waarin beschreven staat hoe ze het project kunnen opzetten, hoe ze de JSON API kunnen consumeren en hoe de Data Modellen eruit zien en waarvoor ze dienen. Daarnaast heb ik ook nog algemene project documentatie geschreven. Dit bestaat uit de verschillende stappen van het project, namelijk de requirement analysis, usability analysis, technological analysis, work breakdown schedule aan de hand van een Gantt chart, data structuur met UML schema, wireframes, user guide met screenshots en een wekelijkse Gantt update om de vooruitgang te kunnen volgen. Al deze documentatie is uiteraard van extra groot belang voor de volgende mensen die eraan moeten werken wanneer mijn stage verlopen is. De Gantt zag er op het einde van het project als het volgt uit.

week5-mid

Ik had de week op voorhand gevraagd of ik mijn project kon presenteren op de Staff meeting. Zo kan iedereen zien waar ik een maand mee bezig was en zo weten de collega's die minder nauw met me samen werken ook een beetje wat ik doe. De feedback was zeer positief, men vind het zeer gebruiksvriendelijk en handig. Men drukte ook uit dat deze tool veel zal helpen bij het uitrollen van de nieuwe branding. Ondertussen wil Denemarken ook de nieuwe photo uploader/browser omdat ze een foto contest willen houden. Ze vragen of er vertaling mogelijkheden in de applicatie zitten maar dit valt buiten de project scope. Het doel van de photo uploader is dat er één centrale plaats is waar men foto's naar toe stuurt. Men mag wel het project forken als het voldoende aangepast is qua branding zodat het duidelijk voor Denemarken en de foto contest specifiek is. We willen geen verwarring veroorzaken bij de verschillende nationale organisaties. Mijn volgende verantwoordelijkheden zijn het onderzoeken hoe je een Apache Ruby on Rails server kan opzetten met verschillende Ruby versies, en verschillende Rails versies zonder dat die een conflict geven. Ik ben tutorials aan het schrijven voor intern gebruik om de huidige en toekomstige IT collega's deze zaken aan te leren. De eerste tutorial is simpelweg een LAMP (Linux Apache MySQL PHP) server opzetten met SSH en FTP. De volgende stap is dan uiteraard de Ruby on Rails opstelling.

Related Posts

Related Posts