Swimburger

YFU Internship: Eerste project & presentatie

Niels Swimberghe

- - College

Follow me on Twitter, buy me a coffee

Tot nu toe heb ik 4 opdrachten buiten de dagelijkse taken.

  1. POI - Het project van Jacob aan de praat krijgen (voltooid)
  2. Brand Forum - Een WordPress site opzetten voor de designer, site voor nieuwe branding guidelines voor YFU (voltooid)
  3. Presentatie YFU (voltooid)
  4. Photo Uploader (WIP)

Presentatie YFU #

Voor de Staff meeting op woensdag 4 februari moest ik een presentatie voorbereiden over YFU. Ik moest de International Basic Standards lezen en daarmee een presentatie maken om mij zo bekend te maken met het bedrijf en de waarden van het bedrijf. Men was zeer tevreden. Iedereen moest in het begin van de vergadering oplijsten wat men bereikt heeft, niet bereikt heeft en wat men de volgende weken van plan is. De baas maakte de opmerking dat ik het meest bereikt heb qua deliverables op de korte tijd dat ik bij hun was.

Capture

Photo Uploader #

Vorige week hebben we de verschillende analyses afgerond en sinds maandag ben ik begonnen met het programmeren en Ruby/Ruby on Rails onderzoeken. We hadden besloten om een Rails JSON API te schrijven en deze te consulteren met een AngularJS app. Deze api moet wel afgeschermd zijn dus heb ik eerst tutorials en documentatie omtrent Rails JSON API's en authenticatie onderzocht. Na een test project opgezet te hebben om de libraries te verkennen en evalueren ben ik aan de slag gegaan aan de backend. Ik heb gevraagd of er een GIT server is en of ze me toegang kunnen geven. Er wordt hier gebruik gemaakt van GitHub met een organizational account. Ik heb ook nog wat kennis en ervaring gedeeld met mij IT collega omtrent GIT. Men kan maar een bepaald aantal private repositories gebruiken met hun huidig plan.

github-blurred

Naar het volgend project toe zal ik eens het idee pitchen om zelf een Git server op te zetten, evt met een GUI zoals GitBlit, een tool die ik heb leren kennen bij mijn vakantiejob bij Stardekk. Deze heeft users, rollen en een rechtensysteem die daarmee werkt. Er worden ook een paar grafieken getoond wat altijd leuk is en een beetje motiveert. Bij YFU-IS gebruikt men Redmine als een interne project management tool. (Ook gemaakt met Ruby on Rails.) Deze moet ik niet gebruiken maar ik wil mijn kennis uit NMCT qua project management hier zeker laten uitschijnen en het project goed documenteren. Deze gebruik ik om mijn tijd te loggen, documenteren, issues en features op te lijsten en tijd schattingen te doen. Met deze data wordt er dan een Gantt chart getekent. Misschien niet de meest moderne tool qua looks maar tot nu toe lijkt het wel zeer handig en bevat specifieke IT project management functionaliteit. Blijkbaar kan je themes installeren om de looks aan te passen. Deze tool zal ik mogelijk zelf ook nog gebruiken voor andere projecten buiten mijn stage.

week1

Zoals je kan zien op de Gantt chart zit ik voorlopig voor op tijd. Ik heb er voor gezorgd dat de tijd schattingen realistisch zijn met extra marge voor tegenslagen (en/of extra features). Momenteel is de JSON API zo goed als af. Deze moet wel nog beveiligd worden. Er moet ook een manier zijn om de data van het oude systeem te migreren naar het nieuwe. Daarvoor heb ik een command line task voor geschreven die af is. De volgende stap is het formulier bouwen en de upload verwerken. Deze week zal ik me meer kunnen concentreren op mijn huidig project, maar daarnaast moet ik af en toe helpen met het uitleggen van bepaalde applicaties via screen sharing aan YFU instanties van andere landen.

Related Posts

Related Posts