Swimburger

YFU Internship: Brand Launch

Niels Swimberghe

- - College

Follow me on Twitter, buy me a coffee

Vorige week hadden we onze handen vol met het lanceren van de nieuwe YFU brand! Kattis  Åström, de Global Brand Manager bij YFU IES, kwam langs van Zweden. Om ons trainingen te geven en de brand te lanceren.

Kattis gaf training over de nieuwe branding in het algemeen. Over de kleuren, typeface, logo's, iconography, business kaartjes, facturen, ... De volgende dagen werd er gesproken over het 'messaging' deel van de branding. Kattis heeft het dagboek van onze stichtster gelezen en een modernere en meer complete geschiedenis uitgeschreven om naar de buitenwereld te sturen. Ook de missie, visie en waarden van YFU werden herwerkt. Eén van de grootste waarden van YFU waar ik ook veel belang aan hecht is openstaan voor diversiteit. Vroeger werd er beschreven dat men net verschillende culturen, huidskleuren, geloven en politieke overtuigingen op prijs stelt. Nu werd er ook uitdrukkelijk verschil in geaardheid en verschillende soorten families in de documenten opgenomen. Door de lessen bij The Washington Center over leiderschap en YFU werd het me heel duidelijk hoe belangrijk een visie, missie en waarden wel niet zijn. Toen ik mijn onderzoek doet over YFU met de interne documenten en toen ik de upgedate visie, missie en waarde hoorde werd ik enorm gemotiveerd en voelde ik mij trots om deel uit te maken van Youth For Understanding. Op woensdag hebben we de nieuwe Brand gelanceerd. Dit hield in dat er een persbericht gepubliceerd werd, dat we alle updates voor de sites klaar hadden uitvoerden, dat Kattis de Wikipedia info update en uiteraard een sociale media campagne. Persoonlijk ben ik zeer onder de indruk van de nieuwe branding. Kattis en haar designer hebben puik werk geleverd. Hieronder kan je enkele samples zien van de nieuwe branding + wat oude voor het contrast duidelijk te maken.

Mission Statement #

YFU advances intercultural understanding, mutual respect, and social responsibility through educational exchanges for youth, families, and communities.

Values #

values

Visuals #

standard-logos landscape-logos old-logos icons brochuresBusiness-cards

Related Posts

Related Posts