Swimburger

Resume Reviews & Online Identity

Niels Swimberghe

- - College

Follow me on Twitter, buy me a coffee

Eén van de opdrachten voor The Washington Center is de "Career Marketing Reflection". Voor deze opdracht moet je 2 professionals die werken in jouw sector interviewen en je resumé laten reviewen. Hiervoor heb ik uitgereikt naar Shahed Chowdhuri, die ik heb leren kennen toen ik een Microsoft Training bijwoonde. Het was een zeer interessant gesprek en zijn tips over mijn resume en LinkedIn hielpen mij. Enkele dagen later heb ik ook mijn collega en baas om feedback gevraagd. Mijn resumé is veel verbeterd en ik heb ook een creatieve resumé ontworpen na hun feedback. Mashaal Ahmed van The Washington Center gaf ook twee sessies over LinkedIn. Buiten TWC heeft ze ook een eigen bedrijf voor Career Coaching. Ze heeft effectief cursussen gevolgd voor LinkedIn en de kennis die ze deelde was waardevol. De eerste sessie ging over je eigen profiel. De foto, tagline, biografie, recommandaties, skills, ...

De tweede sessie ging over de rest van LinkedIn. Hoe je in contact kan blijven met je connecties en vooral hoe je jobs kan vinden op de website. Na de eerste sessie heb ik zelf gewerkt aan mijn profiel met de begeleidende vragen en feedback van Mashaal. Ik vind dat mijn profiel enorm veel verbeterd is en de statistieken in LinkedIn onderbouwen dit ook. Tijdens de Career Bootcamp werd er ook tijd gemaakt om een professionele headshot (foto) te trekken. Ik ben tevreden van de foto, maar ik heb deze nog wat geretoucheerd omdat vooral de kleuren niet levendig genoeg waren. Nu gebruik ik deze foto en mijn nieuwe tagline over al mijn sociale en professionele netwerken. Deze sessies en de nieuwe branding van YFU hebben mijn interesse aangewakkerd omtrent online identity. Ik denk erover om misschien wel mijn bachelorproef hierover te doen. Sowieso ben ik van plan om mezelf te benaderen als een echte brand, organisatie. Effectief een document over mijzelf samen te stellen zoals in SBP en zoals de nieuwe YFU branding. Dit forceert mij om echt mijn interesses, waarden, visie, missie, elevator pitch, ... te definiëren. Uiteraard zal ik ook mijn visual branding uitwerken. Ik denk dat dit mij een enorm professioneel voordeel zal geven in mijn carriere, en dit zal zeker helpen om te netwerken.  Hieronder kan je mijn oude resumé vinden, mijn nieuwe en mijn creatieve. Kijk ook gerust eens op mijn upgedate LinkedIn profiel.
Bekijk Career Marketing Reflection om het volledig verslag te bezichtigen.

Related Posts

Related Posts