Swimburger

Microsoft DevCamp: Cloud

Niels Swimberghe

- - College

Follow me on Twitter, buy me a coffee

Er zijn twee Microsoft kantoren in de buurt van D.C. en er worden vaak trainingen en evenementen gegeven. Een overzicht van de evenement kan je vinden op de Microsoft Events site. Het gebouw in Reston ligt dicht bij de luchthaven waar ik aangekomen ben. Het gebouw in Chevy Chase ligt op de grens van D.C. en Bethesda en is zeer toegankelijk omdat er een metro ernaast gevestigd is. Het ligt 11 metro stops (30 min) van The Washington Center. Ik heb het DevCamp: Cloud evenement bijgewoond. Dit was een volledige dag training over Azure en de voornaamste services die dit cloud platform aanbiedt.

12012 Sunset Hills Rd #100 Reston, VA 20190

Chevy Chase Pavilion 5404 Wisconsin Ave Chevy Chase, MD 20815 

Eerst werd er een introductie en overzicht gegeven over Azure. Binnen Infrastructure as a Service, Platform as a Service, Azure Web en Azure data werd er nog over de vele verschillende services gesproken die daarbinnen passen. We zijn niet heel diep in gegaan op één van de services maar er werden wel basis demo’s gegeven om aan te tonen hoe snel en gemakkelijk het wel niet is.

Schedule

Alle slides zijn zeer afgewerkt en bevatten opmerkingen. Als ik toestemming krijg zal ik de demo’s en slides doorsturen naar NMCT die mij een Azure Pass regelden aangezien je Azure moest geactiveerd hebben, maar ik had geen trial meer omdat we Azure al eerder in NMCT gebruikten. De sessies werden allemaal gepresenteerd door Shahed Chowdhuri.

Senior Technical Evangelist at Microsoft for app/game development on Windows, Web, Mobile and Xbox platforms. Blogger, INETA Speaker, Indie Game Developer.

Hij was een zeer goeie, vlotte spreker en hij kon zonder problemen even improviseren en wat experimenteren en toch terug op schema geraken. Hij heeft zonder twijfel enorm veel jaren ervaring met presentaties en lessen geven. Hij is ook de eigenaar de meetup groep DC-MD-VA Windows App/Game Developers. Op het einde van de introductie deelde hij een link waarmee we ons konden aanmelden voor een BizSpark subscriptie. BizSpark is voor startups en wanneer een startup deze subscriptie probeert te krijgen wordt er eerst onderzocht of het wel een legitieme startup is. Doordat we via de speciale link de registratie deden werd er een code vooraf ingevuld waardoor we meteen een subscriptie krijgen. Als een startup nog meer nodig heeft dan wat er in de BizSpark subscriptie zit, kan men nog BizSpark Plus aanvragen waardoor de startup nog veel meer credit krijgt voor de gekoppelde Azure subscriptie. De BizSpark subscriptie die we kregen is 3 jaar geldig en bevat de volgende voordelen. Ik kan nog 4 mensen uitnodigen in mijn ‘startup’ die dan kunnen meegenieten van deze voordelen.

Azure Bizspark Voordelen

Op het einde heb ik Shahed nog aangesproken en hem bedankt voor zijn super presentaties. Ik mezelf dan nog voorgesteld en verteld over NMCT, Devine en DAE. Vervolgens stelde hij voor om te connecteren via Twitter en LinkedIn. Ik heb hem ook nog gevraagd of hij het zag zitten om mijn résumé te reviewen omdat dit één van de opdrachten is van The Washington Center. Hij stelde voor omdat te doen op de volgende ‘Office Hours’ meetup dat hij organiseert. Het was een zeer leerrijke dag en ik ben zeer blij met mijn subscriptie. Wellicht ga ik mijn blog overzetten naar Azure omdat ik geen plaats meer heb op mijn webspace. Ook zal ik nu al mijn web projecten hosten op Azure zodat bezoekers ook de projecten in actie kunnen bekijken.

Related Posts

Related Posts